Cinque Terre

Home » Vakantiebestemmingen » Cinque Terre

Cinque Terre
De Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust vlakbij de stad La Spezia in de provincie Ligurië, Italië. Vanaf Eindhoven Airport is de Cinque Terre het makkelijkste via de luchthaven van Pisa (Galileo Galilei) te bereiken.

Sinds 1997 zijn de dorpjes aan de Cinque Terre opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De schilderachtige dorpjes zijn moeilijk met de auto bereikbaar. Dit komt vanwege de steile kust. Langs de vijf dorpjes loopt een wandelpad dat ze met elkaar verbindt: dit wandelpad is genaamd Via dell’Amore. Vanaf het wandelpad heeft u uitzicht op de zee en de met terrassenteelt bewerkte heuvels. Ook zijn er verschillende olijf- en citroenboomgaarden op de heuvelwanden te vinden.

Een andere mogelijkheid om de dorpen te bezoeken is met de trein. Via de spoorlijn La Spezia – Genua zijn alle vijf de dorpjes met elkaar verbonden.

De vijf dorpjes in Cinque Terre

Het grootste dorp in de Cinque Terre is Riomaggiore. Dit dorp heeft 1.746 inwoners en is het bekendste dorp. Het dorp Vernazza heeft 1.047 inwoners en wordt beschouwd als het meest pittoreske van de vijf dorpen. Vernazza telt een aantal rotsstranden en heeft een kleine, sfeervolle vissershaven. Manarola is het oudste van de vijf dorpen in Cinque Terre. Het werd gesticht in de twaalfde eeuw en aan de achterzijde van de haven ligt het park Punto Bonfiglio. Grenzend aan het park Punto Bonfiglio ligt de historische begraafplaats. In het dorp Corniglia bevinden zich wijnvelden en een zeer oude olijfboomgaarden. Het vijfde en laatste dorp, Monterosso al Mare, telt 1.578 inwoners en heeft een prachtig wit zandstrand.