Eindhoven centrum

Home » Eindhoven centrum

Hotels

Eindhoven Centrum

Het gemak

Overnachten in het centrum van Eindhoven? Eindhoven beschikt over een diversiteit aan hotels. Van budgethotels tot luxe 5-sterren hotels. Voor ieder wat wils!

Heeft u een vroege vlucht?

Vanaf het centrale station in Eindhoven gaat er elk kwartier een bus rechtstreeks richting Eindhoven Airport. Pak hiervoor buslijn 400 of 401 van Hermes.

Direct online reserveren

Hotels Eindhoven centrum

Vliegt u vanaf Eindhoven Airport, dan kunt u er ook voor kiezen om te overnachten in het centrum van Eindhoven. Proef de dynamiek van de stad, ga voor of na uw vlucht heerlijk uiteten en reis met het openbaar vervoer binnen 20 minuten naar het vliegveld. Vanaf het centraal station Eindhoven is een rechtstreekse busverbinding met Eindhoven Airport.

Maar Eindhoven centrum biedt nog zoveel meer! Eigenlijk is ‘slechts’ 1 overnachting te weinig. De stad kent tal van leuke cafés, terrassen en restaurants. Daarnaast is Eindhoven bekend vanwege het grootse uitgaansleven en één van de langste stapstraten van Nederland, het Stratumseind. Hier komen mensen vanuit het gehele land voor een gezellige avond uit.

Verder beschikt Eindhoven over tal van bezienswaardigheden. Brengt u bijvoorbeeld zeker een bezoek aan het Van Abbemuseum of het het Philips Museum. In de laatste kunt u de complete historie van Philips (her)beleven. Deze historie kunt ook u prima ‘proeven’ in Strijp. De voormalig gesloten fabriekterreinen in het centrum van Eindhoven zijn in de afgelopen jaren getransformeerd tot een woon, werk en recreëer gebied met het industriële karakter van weleer. Hier worden ook tal van evenementen zoals GLOW, de Dutch Design Week en FeelGood Market georganiseerd.

Kortom Eindhoven bruist volop! Ook wanneer u houdt van shoppen voelt u zich thuis in Eindhoven! De stad heeft naast de grote internationale ketens, zoals Primark, Zara en H&M en de bekende Nederlandse warenhuizen zoals V&D en Bijenkorf, veel unieke boetieks en kleinere speciaalzaken. De winkels zijn verspreid over het compacte centrum en gevestigd in winkelcentra zoals de De Heuvel Galerie en het Piazza Center. En.. in Eindhoven centrum is het elke zondag, koopzondag!

Het stadscentrum van Eindhoven
Eindhoven is de vijfde stad van Nederland qua inwonersaantal. De stad telt ongeveer 225.000 inwoners (bron: CBS) op een grondoppervlakte van ruim 88,84 km². Eindhoven is zonder twijfel een bijzondere stad. Dankzij de ondernemendheid, vele evenementen en activiteiten, is Eindhoven een stad die veel mogelijk maakt. Een stad die barst van de energie! Of het nu gaat om kunst, cultuur, sport, winkelen, zaken, kennis, innovatie of design: Eindhoven biedt het allemaal.

Populaire evenementen in Eindhoven zijn Park Hilaria, de Lichtjesroute, de Dutch Design Week en GLOW. Deze evenementen trekken jaarlijks honderdduizenden mensen naar Eindhoven. Ook sportief laat Eindhoven geregeld van zich horen met PSV en de jaarlijkse marathon als belangrijkste publiekstrekkers.

Tussen 2011 en 2013 mag Eindhoven zich daarbij Beste Binnenstad in de categorie grote steden noemen. Deze titel heeft Eindhoven te danken aan het uitgebreide winkelaanbod, het vernieuwende, onderscheidende en aantrekkelijke karakter en vanwege de veiligheid, leefbaarheid en internationale uitstraling. En ondanks dat de Nederlandse economie in de afgelopen jaren is gekrompen, groeit de economie in de regio Eindhoven.

Door de vele samenwerkingen en innovaties in de regio is Eindhoven in 2011 uitgeroepen tot slimste regio ter wereld. Hierbij zijn de ontwikkelingen op onder andere de High Tech campus, bij ASML, VDL, NXP en NTS essentieel. Ambitie, toponderwijs bij onder andere de TU Eindhoven, innovatie en nieuwe vormen van samenwerken waren de uiteindelijke succesfactoren.

Met Eindhoven Airport om de hoek en een toenemende aantal vluchten van en naar deze luchthaven wordt Eindhoven voor de Europese toerist steeds aantrekkelijker voor een stedentrip. Door de gunstige ligging neemt Eindhoven Airport ook voor de regio een steeds belangrijke positie in.

Wij vergelijken de prijzen van

Kijk binnen bij hotels in Eindhoven

null

null

null

null

null

null

Beoordelingen

Heerlijk overnacht in het Holiday Inn, gelegen direct tegenover het centrale station van Eindhoven. Waar vandaan wij de bus naar de airport hebben gepakt.
Eva, Dongen, Nederland

Hotel Glow in het centrum van Eindhoven is een absolute aanrader. Ruim hotel, lekker ontbeten en de avond voor vertrek nog even het nachtleven ingedoken.
Pim, Utrecht, Nederland

Blue Collar Hotel op Strijp-S doen! Spot goedkoop overnacht, ‘s avonds gezellig gegeten bij Soul Kitchen en de volgende dag vroeg bus 401 gepakt naar de luchthaven.
Noud, Wijchen, Nederland

Meer beoordelingen lezen of direct online reserveren?